X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Realizarea Maiei Sandu în funcția de premier s-a dovedit a fi o muncă fără sens

22 mai. 2020,, 17:00   Politică
5202 6

Realizarea Maiei Sandu în funcția de premier s-a dovedit a fi fără o muncă sens

Despre acest lucru a scris jurnalistul Serghei Tkaci, amintind că în toate rapoartele așa-numitelor forțe proeuropene și democratice, formarea comisiei ministerului justiției de selectare a procurorului general a fost prezentată drept o mare realizare, dar se pare că totul a fost o muncă fără sens, dar și ilegală.

În final, Curtea Constituțională a recunoscut acțiunile Guvernului Maia Sandu ca nefiind corespunzătoare cu Legea fundamentală.

"Ca rezultat, imaginii guvernului proeuropean Maia Sandu a suferit o lovitură devastatoare, deoarece CC a Moldovei a identificat un lucru îngrijorător. Povestea cu crearea comisiei a fost, de fapt, fie o consecință a incompetenței, fie (mai rău) a reflectat nedorința de a respecta statul de drept. Pentru guvernul ”reformator” și arogant ACUM, acest lucru a devenit o dezamăgire foarte neplăcută. De asemenea, fără îndoială, decizia CC respinge și ideea Maiei Sandu precum că de alegerea candidaților la funcția de procuror general ar trebui să se ocupe prim-ministru și ca el să direcționeze ancheta", consideră autorul.

Amintim că rezultatele activității comisiei de selectare a candidaților pentru funcția de procuror general în anul 2019 au fost anulate atunci de ministrul Justiției, Olesea Stamate.


Este de remarcat faptul că componența comisiei a fost numită de ministerul însuși. Tot atunci, în societate s-a creat impresia că rezultatele au fost anulate deoarece Comisia nu a ales acei candidați înaintați de guvernul ACUM. Experții apropiați de bloc au dat de înțeles în diferite moduri societății că Stoianoglo este "omul lui Plahotniuc".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?