X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Reacții la Guvern după spargerea conturilor de telegram al Maiei Sandu și al lui Andrei Spînu

9 noi. 2022,, 15:25   Politică
3271 0

Apariția unor mesaje false pe paginile oficiale de telegram a președintelui Maia Sandu și a ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu, are legătură cu încercarea Guvernului de a scoate în afara legii Partidul Șor.

O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Natalia Gavrilița în debutul ședinței de astăzi a Guvernului.

Gavrilița a cerut instituțiilor responsabile să efectueze verificările de rigoare pentru a indetifica răufăcătorii și pentru a se asigura că demnitarii de stat pot opera în siguranță pe rețelele de socializare.

Totodată, șefa Guvernul a îndemnat populația să nu se lase dezinformată și manipulată de anumite grupuri de interese.

„Este foarte interesant, fiindcă în mesajele false care au apărut astăzi pe conturile de telegram este vizat dl Litvinenco, care, astăzi vine în ședința Guvernului cu o sesizare către Curtea Constituțională pentru a scoate Partidul Șor în afara legii. Interesant ce falsuri și minciuni vor ieși acum cînd lupta împotriva corupților, hoților, a celor care doresc dezbinarea societății -aduce rezultate


Folosesc acest prilej pentru a îndemna toți cepățenii țării să fie foarte atenți cu informația pe care o consumă, vedem că aceste tehnologii informaționale pot duce la conturi sparte, mesaje false.

Vă rog să ne informăm corect și să aplicăm gîndirea critică cînd citim știri pe rețelele de socializare. Sîntem într-un război hibrid cu elemente de destabilizare, trebuie să fim uniți și vigilenți”, a declarat Gavrilița.

"Nu am publicat eu acel mesaj, nici nu am reușit să văd despre ce e. Este un mesaj publicat din altă sursă, rog cetățenii să fie atenți", a declarat Spînu.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, vizat în mesajul fals distribuit pe conturile de telegram ale celor doi oficiali, a declarat la rîndul său că astfel grupările criminale încearcă să dea o ripostă guvernării la încercărea de a-i scoate în afara legii.

"Am văzut aceste mesaje false, era cumva previzibilă acțiunea lor, ajungem la un final și acesta nu este deloc plăcut pentru acele grupuri criminale cu care luptăm noi. S-au unit și fac tot posibilul pentru a sabota lupta cu corupția".

2
3
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?