X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Reacții după hotărîrea Curții Constituționale: "Acești oamenii au uitat de respectul față de etnii"

21 ian. 2021,, 17:55   Politică
14600 20

Hotărîrea de astăzi a Curții Constituționale de a declara neconstituțională Legea care oferă statut special limbii ruse este o acțiune strict politică, ce lovește în vorbitorii de limbă rusă ai acestui stat, spune deputatul PSRM Nicolae Pascaru, transmite Noi.md.

Deputatul regretă decizia și spune că acum s-a văzut “care sînt adevăratele valori ale partidelor proeuropene”.

”Este o acțiune politică tot ceea ce se întîmplă. E păcat, vorbitorii de limba rusă la noi în R.Moldova sînt foarte mulți și prin această decizie sînt practic scoși din circuitul social, sînt ignorați. La noi în Moldova mult timp se vorbea despre valorile europene, dar oamenii aștia au uitat anume respectul față de etnii, față de oameni, acestea sînt adevăratele lor valori europene. În Europa fiecare etnie, fiecar națiune, popor are drepturi, iar la noi în ultimii 10 ani, așa-numita alianță a făcut un genocid culural, a închis școli de limbă rusă, a încercat să limiteze drepturile vorbitorilor de rusă, s-a făcut acest lucru intenționat, pentru că erau votanți pe segmentul de stînga, au făcut-o ca să se răzbune pe acești oameni”, a menționat deputatul PSRM.

„Vorbitori de rusă care i-au votat pe cei de la PAS, acum vor vedea rezultatul. Înainte de alegeri, Maia Sandu vorbea atît de fromos și cu intonație în rusă, ca mai departe să le întoarcă spatele. Și Usatîi chema susținătorii la vot, iar acum este într-o capcană. Acestă hotărîre arată încă o dată politica lor ticăloasă, o politică anti-popor. Sînt multe țări unde limba rusă este a doua limbă de stat. Vorbitorii de limba rusă sînt și găgăuzii, și bulgarii, și ucrainenii, și rușii, eu au cerut ca să fie limbă de comunicare interetnică, anume acești oameni se simt trădați. Este o politică extremă, o politică foarte agresivă, așa cum s-a procedat în Letonia”, a mai adăugat Pascaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?