Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Reacție la legea care sancționează separatismul: Sovietul Suprem de la Tiraspol pregătește o declarație

7 feb. 2023,, 16:19   Politică
2784 0

Reprezentantul Tiraspolului pentru „relații externe” Vitalii Ignatiev susține că legea care pedepsește separatismul „are un caracter antitransnistrean”. Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței din 7 februarie a „Comisiei pentru relații externe”.

„Moldova folosește presiunea informațională pentru a ne intimida. Autoritățile de la Chișinău spun că vor reține și persecuta locuitorii Transnistriei. Este inacceptabil. Vom folosi toate metodele pentru a rezolva situația pe cale pașnică: diplomația și posibilitățile parlamentului”, a declarat Vitalii Ignatiev, transmite newsmaker.md.

„Sovietul Suprem” de la Tiraspol informează că va face o declarație oficială în legătură cu adoptarea de către parlamentul Republicii Moldova a unui proiect de lege „contra Transnistriei”.

De menționat că noua lege nu a fost deocamdată promulgată de președinta țării Maia Sandu. În decembrie 2022, Tiraspolul a solicitat explicații din partea Chișinăului cu privire la proiectul de lege menționat. Ignatiev susținea că amendamentele elaborate de Chișinău la Codul Penal „ar putea avea un efect distrugător asupra întregului proces de negocieri”.

19
1
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?