COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 323 469(+1787)   TRATAȚI 302 147     DECESE 7386(+40 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6781
Coronavirus stiri: 7598

Reacția lui Urecheanu la acuzația lui Filat privind funcția contra 2 milioane de euro

15 iul. 2019,, 17:30   Politică
6560 1

Zvonurile potrivit cărora fostul lider al Alianței „Moldova Noastră”, Serafim Urecheanu, i-ar fi vîndut lui Vlad Plahotniuc, în anul 2009, după crearea Alianței pentru Integrare Europeană 1, funcția de procuror general revin în atenția publică.

De această dată, fostul premier Vlad Filat, acuză că Urecheanu ar fi primit 2 000 000 de euro pentru că i-a cedat funcția de procuror general lui Plahotniuc, deși instituția îi revenise, după partajările politice, Alianței „Moldova Noastră”.

„În anul 2009, chinuiam crearea Alianței pentru Integrare Europeană 1. Înainte de prima ședință a Parlamentului, cu o seară înainte, la mine acasă au fost Veaceslav Untilă cu Veaceslav Platon. Eu nu știam că vine Platon. Dl Untilă m-a telefonat, a spus că vrea să vorbească, este ceva urgent. I-am spus că sînt acasă, era după 11.00 noaptea. Cînd a intrat, l-am văzut deja și pe deputatul Veaceslav Platon. Mesajul a fost unul foarte direct: că s-a decis vînzarea funcției de procuror general contra sumei de 2 000 000 de euro. Candidatura va fi din partea lui Urecheanu, dar de fapt este a lui Plahotniuc – Valeriu Zubco, cumnatul unui administrator al businessurilor lui Plahotniuc, care acum este președinte al raionului Ialoveni, Ghenadie Sajin. Untilă și Platon au încercat să împiedice această numire. După întîlnirea cu ei, am avut o discuție cu Ambasadorul american, noi discutam deseori și la ore foarte tîrzii sau foarte devreme, i-am expus situația. Dînsul a spus: este grav, dar pînă la urmă este decizia voastră”, a dezvăluit Filat într-un interviu, acordat din Penitenciarul nr. 13.

Solicitat să comenteze aceste dezvăluiri, Serafim Urecheanu a spus că se află acum peste hotare, în trafic, și nu poate spune prea multe.

„sînt prostii, aberații, dar măcar am aflat cine le răspîndește - Filat. Mi-e jale și mi-i greață de el. Unde este astăzi Platon, dar și celălalt degenerat (Untilă - n.r.)? O să revin și o să vă spun mai multe”, a promis Urecheanu.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽