X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Reacția PSRM la protestul fermierilor: „Responsabili sînt deputații noului președinte Maia Sandu”

16 dec. 2020,, 13:30   Politică
8464 4

Partidul Socialiștilor (PSRM) susține că responsabili de protestul care s-a produs pe 16 decembrie în fața legislativului sînt deputații din blocul ACUM.

Contactată de NM, purtătoarea de cuvînt a formațiunii, Irina Astahova, a menționat că manifestanții au provocat leziuni unor polițiști în timp ce avansau cu tractoarele.

„Responsabili de protestul agresiv sînt deputații din blocul ACUM, adică deputații noului președinte Maia Sandu. Aceștea au demonstrat și astăzi că îi coordonează, au arătat acest lucru și anterior, cînd au avut acțiuni prin care au stimulat aceste proteste. Unii dintre cei mai activi protestatari, sînt chiar membri ai formațiunilor sus-menționate”, susțin socialiștii.

Totodată, reprezentanta PSRM a subliniat că „cîteva zeci de agricultori, aflate la aceste proteste cu tractoare scumpe, nu reprezintă toată ramura agricolă” și au amintit că, în acest an, guvernul Chicu a alocat o sumă record de circa 1,4 miliarde de lei suport agriculturii, iar „mulți fermieri din țară recunosc că n-au avut niciodată un astfel de suport din partea statului”.

„Cît privește violențele și pagubele care deja au fost provocate, cine își va asuma responsabilitatea pentru acestea? Acum două săptămîni, deputații PAS au distrus tehnică în Parlament în valoare de circa 62 de mi ide lei, iar acum protestatarii organizați de deputații blocului ACUM, distrug scările și clumbele din preajma unei instituții a statului. Și mai grav este că au provocat și leziuni unor polițiști, peste care au avansat cu tractoarele”, mai spun socialiștii.


De asemenea, deputații PSRM sînt de părere că protestul agricultorilor ar avea legătură cu dorința Maiei Sandu de a demite guvernul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?