COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 746 866 INFECTAȚI 279 143(+1289)   TRATAȚI 265 144     DECESE 6569(+10)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2908
Puterea stiri: 6586

Reacția PSRM după hotărîrea instanței în cazul diplomei de studii a Alei Nemerenco

28 iul. 11:57   Politică
2882 8

Partidul Socialiștilor califică drept subordonarea politică a justiției și utilizarea magistraților în interese politice, hotărîrea instanței în cazul diplomei de studii a Alei Nemerenco.

Aceștia au anunțat că vor contesta decizia primei instanțe, prin care deputata Alla Darovannaia a fost obligată de instanță să dezmintă informaţia privind diploma falsă şi să achite prejudiciu moral.

"Totuși, atragem atenția cetățenilor asupra faptului că, afirmațiile Allei Darovannaia despre eliberarea diplomei de masterat cu abateri de la lege, au fost făcute în baza unui document oficial semnat de ministerul Sănătății. Subliniem că în răspunsul său, ministerul Sănătății a precizat că Ala Nemerenco nu a frecventat lecțiile la cursul de masterat, nu a susținut examene de înmatriculare, nici examenele obligatorii la încheierea studiilor. O altă prevedere legală, în baza căreia se acordă diplomă de masterat, nu există. Astfel, singura concluzie firească în cazul dat este că diploma de masterat a Alei Nemerenco a fost acordată ilegal", se arată în declarația PSRM.

Potrivit formațiunii, se atestă tot mai multe cazuri în care justiția este subordonată politic noii puteri.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽