Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Reacția Președinției după ce Greceanîi s-a adresat Consiliului Europei

5 apr. 2021,, 15:19   Politică
3540 17

Consiliul Europei cunoaște foarte bine situația din Republica Moldova, a reacționat Președinția după ce speakerul Zinaida Greceanîi s-a adresat secretarului CE, cu rugămintea de a media situația politică din țara noastră.

Într-un comentariu oferit portalului Noi.md de către purtătorul de cuvînt a președintelui, Sorina Ștefîrță, se menționează că alegerile anticipate asupra cărora insistă perședintele Maia Sandu reflectă de fapt voința cetățenilor.

"Consiliul Europei cunoaște foarte bine situația din Republica Moldova și la fel de bine cunoaște cine a generat și continuă să genereze derapajele democratice din țara noastră. Alegerile anticipate, pe care formațiunea dnei Greceanîi vrea să le evite cu orice preț, sunt un element important al procesului democratic și reprezintă de fapt voința cetățenilor, care vor să scape de politicienii compromiși și corupți", se arată în declarația Președinției.

Menționăm că Zinaida Greceanîi a adresat o scrisoare Secretarului General al Consiliului Europei, Marija Pejcinovic, cu solicitarea să medieze situația creată în Republica Moldova. Potrivit ei, Maia Sandu încearcă să uzurpeze puterea în stat. În scrisoare se precizează că la moment nu există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului, însă Maia Sandu insistă pe acest fapt contrar prevederilor constituționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?