Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Reacţia PPEM după ce Parlamentul UE a suspendat asistența financiară pentru RM

6 iul. 2018,, 13:30   Politică
4673 1

Partidul Popular European din Moldova (PPEM) regretă decizia UE de amînare a primei tranșe din suportul macrofinanciar pentru Republica Moldova.

Într-un comunicat remis presei, reprezentanţii PPEM spun că această hotărîre "este în detrimentul cetățenilor și favorizează oponenții integrării europene".

"Chiar dacă, pe moment, atitudinea Comisiei Europene și a Parlamentului European este descurajantă în raport cu Republica Moldova, PPEM va pleda în continuare pentru accelerarea reformei din domeniul Justiției, solicitînd, în mod special, implicarea partenerilor europeni, astfel încît procesele să devină credibile și în interesul suprem al cetățenilor. La nivel parlamentar, echipa PPEM va propune formarea unui grup de lucru privind analiza legislației electorale și va veni cu un set de recomandări pentru ca derapaje ca invalidarea nefondată a alegerilor să nu mai poată avea loc", se mai arată în comunicat.

Amintim că ieri, 5 iulie, Parlamentul European a aprobat rezoluția cu privire la suspendarea asistenței financiare pentru Moldova, urmare a invalidării de către justiția moldovenească a alegerilor locale anticipate din Chișinău și a neglijării recomandărilor Comisiei de la Veneția de a evita trecerea la sitemul electoral mixt.

Parlamentul European condamnă cu fermitate decizia de invalidare a rezultatelor alegerilor locale de către Curtea Supremă de Justiție „pe motive dubioase și netransparente, care au subminat în mod semnificativ integritatea procesului electoral”, se menționează în rezoluția aprobată.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?