Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Reacția Platformei DA la anunțul privind organizarea Adunării "Moldova Europeană"

11 apr. 2023,, 15:44   Politică
5035 0

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr (DA) a cerut convocarea Consiliului Național Politic al formațiunii, unde se va pune în discuție participarea membrilor la Adunarea Națională „Moldova Europeană” din PMAN din data de 21 mai.

Totodată, Platforma DA va pregăti un document cu propuneri concrete ca evenimentul din 21 mai să aibă continuitate, notează tv8.md.

„Pledăm pentru o cooperare cu instituțiile responsabile de implementarea politicilor de integrare europeană și cu forțele democratice din societate, dar această cooperare nu trebuie să se reducă la acțiuni de PR politic.

În urma discuțiilor cu reprezentanții Președinției în cadrul cărora am primit asigurări că evenimentul din 21 mai nu va fi o simplă operă de PR pentru partidul de guvernare și sunt gata să analizeze propunerile Platformei DA pe marginea mai multor proiecte din domeniul justiției și administrației publice locale, am solicitat convocarea Consiliului Național Politic al Platformei DA pentru a pune în discuție participarea noastră în cadrul evenimentului din 21 mai și a pregăti un document cu propuneri concrete ca evenimentul din 21 mai să aibă continuitate prin asumarea unor angajamente ferme din partea tuturor partidelor care au în statut și programul politic Integrarea Europeană drept un obiectiv major”, a scris Dinu Plîngău pe pagina sa de Facebook.

Potrivit președintelui fracțiunii, un pas pentru întrunirea unui consens larg în societate ar fi includerea reprezentanților opoziției extra-parlamentare în Comisia națională pentru integrare europeană și în grupul de organizare a evenimentului.


6
0
0
0
45

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?