Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Reacția PD după anunțul premierului de a demite miniștrii delegați de democrați

9 noi. 2020,, 11:59   Politică
3744 2

Partidul Democrat vine cu precizări, după anunțul primului ministru Ion Chicu de a revoca din funcții minștrii delegați de această formațiune în actualul Guvern. Formațiunea își explică anunțul făcut anterior și le mulțumește miniștrilor pentru munca depusă.

„PD a luat decizia de a-și retrage reprezentanții săi din Guvern, imediat după învestirea președintelui ales, din responsabilitate, pentru a nu lăsa un vid în instituțiile conduse de PD. Dacă PSRM a hotărît să își asume integral responsabilitatea pentru guvernare la această etapă, decizia îi aparține, comunică unimedia.info.

Miniștrii delegați de PD în Guvern sînt profesioniști, care au muncit cu multă dedicație într-o perioadă de criză în domeniile pe care le-au condus. Partidul Democrat se mîndrește cu exponenții săi în Executiv și le mulțumește pentru activitatea desfășurată.

PD a luat decizia să își retragă reprezentanții săi din Executiv pentru a oferi președintelui ales posibilitatea de a construi o colaborare eficientă cu Legislativul și Executivul, în conformitate cu prevederile constituționale și respectînd votul exprimat de cetățeni, și această decizie rămîne în vigoare”, se arată într-o declarație a Partidului Democrat.

Precizările vin după ce premierul Ion Chicu a anunțat că îi demite pe cei patru miniștri ai PD și va veni cu noi candidaturi pentru funcțiile rămase vacante. Este vorba despre șefii de la Ministerul Educației, Ministerul Economiei și Infrastructurii, Ministerul Apărării și Biroul de Reintegrare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?