X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Reacția PAS după ce Ion Ceban a cerut demisia șefei CEC înainte de alegeri

8 aug. 2023,, 15:39   Politică
3047 0

Reprezentanții PAS au venit cu o reacție după ce primarul Capitalei, Ion Ceban, a cerut demisia șefei Comisiei Electorale Centrale, Angela Caraman. Partidul face declarația în contextul acuzațiilor precum că funcționara ar fi membră a formațiunii și i-ar apăra interesele în cadrul instituției.

„Dacă oricare dintre membrii actuali ai CEC au fost anterior afiliați unui partid, ei și-au încheiat această afiliere odată cu depunerea candidaturilor pentru a deveni parte a Comisiei Electorale Centrale. Conform legislației și regulamentelor în vigoare, aceștia nu pot fi și nu sînt membri ai unui partid politic”, a declarat purtătorul de cuvînt al fracțiunii PAS din Consiliul Municipal Chișinău, Sergiu Bejenari, transmite realitatea.md.

După acuzațiile lui Ion Ceban, reprezentanții CEC încă nu au emis o declarație oficială.

Amintim că primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a venit cu niște declarații care pun sub semnul întrebării activitatea CEC. Edilul spune că președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angela Caraman, care este membră a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), pregătește să fraudeze alegerile locale din Capitală și a cerut demisia acesteia.

„În istoria Republicii Moldova, nici o guvernare nu și-a desemnat, în asemenea hal, membrii de partid. Nimeni, în afară de PAS, nu și-a propus membrii de partid la conducerea CEC, instituție care trebuie să fie independentă, deoarece, în funcție de corectitudinea ei, cetățenii își aleg viitorul”, a afirmat primarul anterior.

11
2
2
0
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?