Reacția PAS după ce a fost obligat să întoarcă statului 76 de mii de lei

Reacția PAS după ce a fost obligat să întoarcă statului 76 de mii de lei

Partidul Acțiune și Solidaritate a luat act de hotărîrea de astăzi a Comisiei Electorale Centrale, prin care formațiunea a fost somată să întoarcă bugetului de stat 76 mii de lei, notează Noi.md.


Reprezentanții PAS au calificat decizia ca fiind o încercare de discreditare, argumentînd că partidul a plătit deja o bună parte din datorie și, totodată, s-a arătat dispus să întoarcă eșalonat toată suma.


„Însuși CEC a recunoscut că pînă în prezent PAS a făcut 8 plăți, adică a dovedit buna sa credință, fapt care excludea necesitatea adoptării unei somații în vederea obligării PAS de a achita suma restantă”, se arată într-o declarație a formațiunii.


În declarație se mai precizează că cei 100 de mii de lei pe care PAS i-a acceptat în campania prezidențială și pe care acum trebuie să-i verse în buget provin dintr-o donație transparentă efectuată de o companie cu capital străin.


„La momentul acceptării acelei donații, nu cunoșteam despre faptul că compania donatoare este cu capital străin”, mai spun reprezentanții partidului.


Potrivit lor, Comisia Electorală a demonstrat prin această hotărîre că aplică standarde duble.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load