X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Reacția opoziției la proiectul PAS privind Ziua Victoriei

25 mai. 2023,, 08:35   Politică
3349 0

Opoziția parlamentară a venit cu primele reacții, după ce a fost publicat proiectul de Lege elaborat de majoritatea parlamentară a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), care prevede anularea sărbătorii de 9 mai.

Astfel, socialiștii au condamnat inițiativa PAS.

”În ajunul alegerilor prezidențiale și parlamentare, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a avertizat că Sandu și PAS vor anula Ziua Victoriei, marcată pe 9 mai. Cu părere de rău, gruparea de la conducerea țării nu ne-a înșelat așteptările”, se arată într-un comunicat al PSRM.

Socialiștii au chemat toată societatea și forțele politice patriotice să se unească pentru a opri PAS.

Iar Ilan Șor, liderul partidului ȘOR, a declarat că ”fascismul se simte tot mai puternic în ceea ce privește regimul Sandu-PAS”.


Amintim сă în ajunul alegerilor prezidențiale, Maia Sandu le promitea cetățenilor că nimeni nu le poate interzice să sărbătorească ziua de 9 mai, transmite realitatea.md.

PAS a elaborat un proiect de lege, care prevede înlocuirea Zilei Victoriei, marcată pe 9 mai, cu Ziua comemorării și reconcilierii în memoria celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial, care ar urma să aibă loc pe 8 mai.

Documentul urmează să fie examinat astăzi în Parlament.

4
0
0
2
23

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?