Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Reacția Maiei Sandu la acuzațiile lui Igor Dodon

17 iun. 2022,, 11:33   Politică
13473 0

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a răspuns acuzațiilor fostului șef de stat, Igor Dodon, care a spus că dosarul său ar fi fabricat la comanda acesteia.

În cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, șefa statului a declarat că nu are niciun amestec în reținerea lui Dodon.

„Eu am auzit acuzații directe la adresa mea, deci, dincolo de guvernare. Pot să vă spun cu toată responsabilitatea, că eu nu am dat nimănui niciun ordin ca să fie arestat Igor Dodon și vă spun iarăși, cu toată responsabilitatea, că eu am aflat din presă despre faptul că el a fost arestat”, a punctat Maia Sandu.

Potrivit șefei statului, este important ca legea să fie respectată.

„Am un singur răspuns și îl repet de fiecare dată, cu fiecare ocazie, eu îmi doresc foarte mult ca și acest dosar, și toate celelalte dosare să fie făcute în strictă conformitate cu legea. E singurul mesaj pe care îl am pentru Procuratură și pentru organele de drept care sînt implicate în investigarea acestor dosare”, a precizat președinta.


La data de 26 mai, fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost escortat de către mascații de la Centrul Național Anticorupție (CNA) la sediul Judecătoriei Ciocana, acolo unde judecătorii au decis plasarea în arest preventiv la domiciliu pentru 30 de zile.

În urma pronunțării deciziei Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, fostul șef de stat, Igor Dodon, a declarat reporterilor că dosarul său a fost intentat la indicația actualului președinte al țării, Maia Sandu, cu scopul de a „neutraliza opoziția”.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?