Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Reacția Maiei Sandu la acuzația de conflict de interese adusă Domnicăi Manole

3 ian. 2022,, 10:24   Politică
4894 15

Președinta țării Maia Sandu susține că actul de constatare emis de Autoritatea Națională pentru Integritate (ANI) în cazul președintei Curții Constituționale Domnica Manole este ilegal. Declarația a fost făcută pe 3 ianuarie.

„Din cîte înțeleg eu și nu sînt specialist în domeniu, această constatare a ANI este una ilegală și sper că juriștii, oamenii cu experiență și cunoștințe în domeniu să explice mai mult la acest subiect”, a declarat șefa statului, transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.

Întrebată dacă constatarea ANI este în măsură să afecteze încrederea sa în Curtea Constituțională, Maia Sandu a răspuns: „Eu cred că noi aici trebuie să discutăm despre încrederea noastră în deciziile Autorității Naționale pentru Integritate și am vorbit de mai multe ori despre modul în care această Autoritate a funcționat din momentul creării pînă acum”, a conchis președinta țării.

Amintim că, pe 31 decembrie 2021, ANI a publicat actul prin care este constatată încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese de către președintele Curții Constituționale (CC), Domnica Manole. Controlul a fost inițiat în luna mai 2021, sesizarea fiind depusă de către deputatul PSRM Grigore Novac. Deputatul socialist s-a referit la ședința Curții Constituționale din 27 aprilie 2021. Mai exact, președinta CC Domnica Manole a participat la ședința în care s-a examinat subiectul privind revocarea mandatului său. Decizia a fost luată de judecătorii CC, în urma deliberărilor, după ce reprezentantul Parlamentului a solicitat recuzarea acesteia, pe motiv că Manole este parte interesată.

Actul poate fi constestat în termen de 30 de zile la Curtea de Apel Chișinău.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?