X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Reacția Maiei Sandu, după ce Procuratura i-a retras învinuirile aduse lui Platon

28 mai. 2021,, 17:29   Politică
4106 17

"Este extrem de îngrijorător cît de repede procuratura a renunțat la învinuiri în raport cu gruparea lui Platon", a reacționat președintele Maia Sandu într-o declarație publică, după ce Procuratura a anunțat că-i retrage nvinuirile aduse afaceristului Veaceslav Platon, în dosarul în care acesta a fost condamnat definitiv la 18 ani de închisoare în dosarul fraudei bancare

Maia Sandu a ținut să precizeze că Gruparea lui Platon reprezintă un pericol pentru securitatea statului. Ea a cerut Procuraturii să-și analizeze bine deciziile sub aspectul legalității și interesului național.

"Acțiunile acesteia, pe de o parte, pot afecta grav stabilitatea financiară a Republicii Moldova și, pe de altă parte, subminează instituțiile statului și economia țării. Este extrem de îngrijorător cît de repede procuratura a renunțat la învinuiri în raport cu această grupare. Vom analiza ordonanța procurorului pentru a vedea legalitatea și temeinicia care au stat la baza acestei decizii dubioase care scandalizează toată societatea.

Într-un stat de drept, este de datoria procuraturii și a sistemului judecătoresc să lupte cu grupările criminale. Îndemn insistent procuratura să-și analizeze bine deciziile sub aspectul legalității și interesului național", se arată în declarația Maiei Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?