Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Reacția MAEIE la comentariul Kremlinului privind interzicerea literelor „V” și „Z”, dar și a panglicii Sf. Gheorghe

17 apr. 2022,, 09:55   Politică
4289 0

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, a venit cu o reacție, la comentariul Kremlinului privind interzicerea literelor „V” și „Z”, dar și panglicii Sf. Gheorghe.

„Facem apel către partea rusă să se abțină de la implicarea în procesele interne și democratice din Republica Moldova”, a declarat purtătorul de cuvînt al MAEIE, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

„Am luat notă de declarațiile purtătoarei de cuvînt a Ministerului rus al afacerilor externe formulate în cadrul comunicatului de presă din 15 aprilie. Luarea deciziilor privind subiectele menționate în comunicat reprezintă un drept suveran al țării noastre. Facem apel către partea rusă să se abțină de la implicarea în procesele interne și democratice din Republica Moldova”, a declarat purtătorul de cuvînt al MAEIE.

Ministerul de Externe al Rusiei comentează decizia cu privire la interzicerea folosirii simbolurilor care promovează războiul, de asemenea și panglica Sfîntul Gheorghe. „Toate acestea, desigur, afectează situația din Moldova și atmosfera generală a relațiilor ruso-moldovenești”, se arată într-un comunicat.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?