X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Reacția lui Igor Dodon, după ce soției sale i s-a interzis să părăsească țara

17 iun. 2022,, 09:14   Politică
3896 0

După ce procurorii anticorupție i-au înaintat Galinei Dodon învinuirea de complicitate în dosarul de îmbogățire ilicită, soțul acesteia, fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook.

Dodon spune că „acesta este un dosar penal politic pentru reprimarea oponenților politici și a opoziției”.

„Așa cum era și de așteptat, înțelegînd faptul că nu mă vor putea doborî, procurorii Maiei Sandu au decis să facă presiune asupra soției mele, familiei, părinților, celor apropiați. Aceasta este o dovadă a agoniei, slăbiciunii și lipsei unor argumente palpabile din partea procuraturii controlate de guvernare.

Declar încă o dată: acesta este un dosar penal politic pentru reprimarea oponenților politici și a opoziției. Iar comanditarii și executorii acestei nelegiuiri juridice vor răspunde pentru faptele lor în conformitate cu legea.

Eu și rudele mele nu am încălcat legea, nu deținem alte active în afară de cele declarate oficial, fapt ce va fi confirmat detaliat în cadrul anchetei. Sumele fabuloase de îmbogățire ilicită desenate de procurori sînt niște speculații și minciuni rușinoase. Ei au adunat bunurile care aparțin altor persoane și rude, care au confirmare documentară a surselor de venit și le-au prezentat publicului ca fiind ale mele personale”, este mesajul lui Igor Dodon.


Galina Dodon a fost recunoscută în calitate de complice în dosarul de îmbogățire ilicită, pornit pe numele soțului său, Igor Dodon, și are interdicția de a părăsi țara pe un termen de 60 de zile.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?