COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6730

Reacția lui Filip, după ce cinci primari au părăsit PDM

31 mai. 15:15   Politică
1653 4

Filip susține că unele forţe atacă PDM pentru că se doreşte deturnarea parcursului european al Republicii Moldova.

„Înţeleg de ce s-au înteţit acum atacurile asupra PDM, pentru că văd echipele noastre bine organizate, determinate să meargă cu demnitate în aceste alegeri parlamentare. De aceea unele forţe atacă Partidul Democrat, pentru că se doreşte deturnarea parcursului european al ţării noastre”, a declarat Filip.

Potrivit lui Filip, în raionul Străşeni „unii aleși locali sunt indimidați să nu se lase amăgiți de ofertele generoase”.

„În raionul Străşeni demult lucrează unele forţe distructive, instrumentele cărora sunt bine cunoscute: de la cumpărarea deputaţilor, odată cu lansarea campaniei electorale s-a trecut, la cumpărarea aleşilor locali. La Străşeni sunt oameni deosebiţi. Cunosc foarte bine pentru că sunt deputat de circumscripţie. Ei ştiu să aleagă corect. Ei pot face diferenţa. De aceea nici nu încercaţi. Oamenii au să vă pedepsească prin votul lor. Pe de altă parte, colegii care sunt intimidaţi să nu se lase amăgiţi de ofertele generoase, pentru că nemijlocit locuitorilor satelor o să-i pedepsească. Nu luaţi bani ca să trădaţi o echipă care a făcut foarte multe lucruri bune pentru localităţile dumneavoastră, pentru raionul Străşeni în general”, a mai spus liderul PDM.

Totodată, Filip s-a adresat către instituţiile statului, în primul rând către SIS – să monitorizeze şi să urmărească cazurile de cumpărare a aleşilor locali, pentru a avea loc alegeri libere şi corecte.


„Nu poate fi vorba de alegeri libere şi corecte atunci când se cumpără autorităţile locale, când se cumpără primari, când se cumpără consilieri locali, atunci când se mituiesc alegătorii”, a declarat liderul democrat.

În concluzie, Filip a spus că în pofida acestor presiuni, PDM se va regăsi în viitorul Parlament şi va face ca parcursul european să devină ireversibil.

Nichiforciuc a negat că ar avea vreo legătură în acest caz.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽