X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Reacția lui Candu la acuzațiile ministrului Economiei despre Arena Chișinău

7 aug. 2019,, 08:40   Politică
4524 4

Fostul președinte al Parlamentului și actualul deputat, Andrian Candu, neagă acuzațiile ministrului Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, precum că Arena Chișinău este un proiect păgubos și că Republica Moldova nu va fi în stare să întoarcă datoriile către compania turcă care execută lucrările. În acest sens, Candu l-a sfătuit pe Brînzan să se „ocupe în continuare de acest proiect”.

„Stimate dle ministru, la capitolul Arena Chișinău, nu este cazul să vă "defilati" spiritul antreprenorial, și să căutați cum se fac venituri de milioane. Arena Chișinău este un proiect social si niciodată nu a fost promovat ca un proiect business. Atunci cînd statul vrea sa promoveze sportul și sănătatea printre tineri, nu se cauta profit”, a scris deputatul Andrian Candu într-o postare pe pagina sa de facebook.

Totodată, Candu a menționat că compania din Turcia, „Summa”, care construiește Arena Chișinău „și-a asumat costurile de construcție, iar statul va achita banii pe parcursul unei perioade mai mari, de 10 ani”.

„La ora actuală, și potrivit contractului (care apropos, este public, fără "teorii a conspirației" , publicat dealtfel în Monitorul Oficial), atît Arena, cît și întregul teren, este și va rămîne proprietate a statului. Iar pe terenul statului rămas disponibil de 59ha, ar fi fost bine ca să fie găsiți investitori și pentru alte proiecte de dezvoltare. Ocupați-vă în continuare de acest proiect frumos, dezvoltați-l, faceti mai multe, mai bine, căci cetățenii țării noastre merită sa trăiască mai bine. Și încetați să tot căutați posibilitatea să vindeți bilete de acces la Arena pentru a "recupera" investiția”, a mai adăugat Candu în mesajul său.


Amintim că ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, spune că proiectul Arena Chișinău este unul păgubos și că Republica Moldova nu va fi în stare să întoarcă datoriile către compania turcă care execută lucrările. Dînsul spune că în acest sens, pe lîngă 10 milioane de euro, R. Moldova riscă să piardă și 69 de hectare de teren. Brînzan a declarat că va face o sesizare la Procuratura Generală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?