Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Reacția dură a unei deputate ACUM la "indicațiile ministrului Justiției"

30 iul. 2019,, 11:50   Politică
4257 0

Deputata Maria Ciobanu a avut o reacție dură la declarația ministrului Justiției, Olesea Stamate, care a emis o notă de poziție privind mai mulți candidați la funcția de judecător al Curții Constituționale, la Consiliul Superior al Magistraturii.

„Dumnezeu să ne ferească de judecata măgărească! Să înțeleg, doamnă ministru, că unicul „integru” și „merituos” este Grosu? Cît tupeu să sugerezi că Manole și Răducanu trebuie excluse din concurs! Poate Dvs sînteți mai cu merite?!”, a comentat Ciobanu la postarea Olesei Stamate de pe Facebook.

Ministrul Justiției Olesea Stamate, membru din oficiu al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), consideră că Domnica Manole și Tatiana Răducanu, candidate pentru fotoliile de judecător al Curții Constituționale, nu ar trebui să fie alese în aceste funcții.

{{380383}} Stamate a declarat că nu se poate prezenta astăzi la ședința CSM în cadrul căreia urmează a fi aleși doi judecători ai Curții Constituționale, dar că a transmis o „notă de poziție” în cadrul căreia recomandă „analizarea, cu mare atenție, a dosarelor unor candidați asupra cărora au fost ridicate semne de întrebare vizavi de integritatea sau profesionalismul lor, alții fiind excluși din competiție la Parlament sau Guvern pe motiv că nu au întrunit criteriile înaintate”.

Astfel, Stamate numește mai mulți candidați pe care nu îi dorește în funcții, inclusiv Manole și Răducanu, care s-au remarcat cu ieșiri împotriva fostului regim.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?