X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Reacția DURĂ a Chișinăului privind participarea Rusiei la parada de la Tiraspol

4 mai. 2018,, 14:50   Politică
7119 16

MAEIE dezaprobă decizia şi atitudinea comandamentului militar al Grupului operativ de trupe ruse privind participarea la parada militară prilejuită de sărbătoarea de 9 mai, organizată de Tiraspol.

Sursa face apel la autorităţile Federaţiei Ruse să se abţină de la activităţi militare care denotă un comportament sfidător la adresa constituţionalităţii Republicii Moldova.

Ministerul de Externe atrage atenţia asupra riscurilor pe care le comportă coparticiparea GOTR în acţiuni cu caracter militar la adresa procesului de reglementare transnistreană şi de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului.

“Astfel de acţiuni subminează, în mod flagrant, suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova. MAEIE aminteşte că în favoarea respectării acestor principii, conducerea Federaţiei Ruse s-a pronunţat deschis şi univoc în repetate rînduri”, precizează sursa citată.

În context, Ministerul reiterează poziţia autorităţilor moldoveneşti cu privire la imperativul retragerii forţelor militare ruse şi a muniţiilor de pe teritoriul ţării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?