Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Reacția deputatului PAS acuzat de contrabandă cu țigări

28 sep. 2021,, 12:45   Politică
3618 8

Deputatul PAS Oleg Canațui răspunde acuzațiilor lui Vasile Bolea, precum că ar fi implicat î contrabandă cu țigări la frontiera moldo-română.

Acesta spune că „pînă în prezent” nu dispune de un pașaport diplomatic, respectiv „informația că l-ar fi folosit pentru a trece vama este un fals”.

Potrivit lui, motivul acestei denigrări inițiate de socialiști asupra sa, este faptul că și-a dat votul pentru demiterea vicepreședinților raionului Leova, membri PSRM, în perioada în care făcut parte din consiliul raional.

„Probabil din motivul unor resentimente post-electorale și aruncării de zoi, în privința mea a fost începută o campanie de denigrare”, declară Canațui.

Deputatul PAS a mai explicat de la ce au pornit acuzațiile de presupusă contrabandă cu țigări.


„Pe data de 09.09.2021 mă deplasam la volanul automobilului propriu, împreună cu alte 6 persoane cunoscute. După ce am traversat frontiera R. Moldova, am procurat de la Duty-free, în mod legal, 2 blocuri de țigări, o sticlă de vin și o cutie de ciocolate. Costul țigărilor este de aproximativ 480 lei. Nu am ascuns faptul procurării acestor țigări, iar lucrătorii vamali din România mi-au comunicat că nu pot trece frontiera cu aceste țigări. Accentuez că eu le-am abandonat benevol, în prezența autorităților vamale române, în acest sens fiind întocmit un act de abandonare în vamă a acestor țigări. Nu dispun, pînă în prezent, de pașaport diplomatic și nu aveam cum să-l folosesc, este un fals. Din anul 2019, adică la moment, aproape de 2 ani de zile nu am fost în Germania, deși se răspîndesc falsuri că eu, în timpul ședințelor Parlamentului RM, m-aș fi deplasat în Germania. Nu am absentat niciodată de la nici o ședintă a Plenului Parlamentului sau a comisiei de specialitate din care fac parte. Astfel, nu pot înțelege, pe ce s-a bazat domnul Vasile Costiuc în evoluția sa din data de 25.09.2021, din fața clădirii Parlamentului, acuzîndu-mă fals", a scris Oleg Canațui pe rețelele de socializare.

Deputatul a făcut referire și la prevederile Codului penal cu privire la contrabandă.

"Aici, vreau să amintesc „avocatului” Vasile Bolea definiția legală a contrabandei, care o cunoaște și un student la Drept, în anul 2 de Facultate (citez din art. 248 Cod penal al R.M.): „(1) Introducerea pe sau scoaterea de pe teritoriul Republicii Moldova a mărfurilor, prin locuri stabilite pentru control vamal, prin tăinuire de controlul vamal, prin ascundere în locuri special pregătite sau adaptate în acest scop, ori cu folosirea frauduloasă a documentelor sau a mijloacelor de identificare vamală, ori prin nedeclarare sau declarare neautentică în documentele vamale sau în alte documente de trecere a frontierei, dacă valoarea mărfurilor este mai mare de 8000 de unităţi convenţionale...”. Deci, acțiunile mele, de a abandona benevol în vamă 18 pachețele de țigări, la prețul de circa 400 de lei, sub nicio forma, nu poate fi considerată contrabandă de țigări"

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?