X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Reacţia ambasadorului Hogan, după decizia SUA de a-l declara indezirabil pe Plahotniuc

14 ian. 2020,, 10:15   Politică
3736 1

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Dereck J. Hogan, a comentat anunțul făcut de secretarul de stat american, Mike Pompeo, cu privire la faptul că Vladimir Plahotniuc și familia acestuia au primit interdicție de a intra pe teritoriul SUA.

„Statele Unite ale Americii tratează corupția la modul serios. Nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege”, a comentat ambasadorul Dereck J. Hogan.

Secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, Mike Pompeo, a anunțat luni că Plahotniuc și familia acestuia au primit interdicție de a intra pe teritoriul SUA, din cauza acțiunilor de corupție a fostului lider PDM care au subminat justiția și au compromis procesele democratice în Republica Moldova.

Cu alte cuvinte, Mike Pompeo a anunțat că Vladimir Plahotniuc a intrat sub incidența unei legi americane care declară indezirabile pe teritoriul SUA persoanele implicate în acte de corupție în țările lor. Sub incidența legii cad și membrii familiei lui Plahotniuc.

„Pe lîngă Plahotniuc, îi declar indezirabili pe soția sa, Oxana Childescu, fiul său, Timofei Plahotniuc, și copilul său minor. Acțiunea de astăzi transmite un semnal puternic, Statele Unite nu tolerează corupția și este alături de oamenii din Moldova în lupta împotriva acesteia. Departamentul de Stat va continua să se folosească de aceste prevederi pentru a a-i sancționa pe actorii corupți din această regiune și la nivel global”, se mai arată în mesajul lui Pompeo de pe site-ul Departamentului de Stat al SUA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?