Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Războiul începe. Popa îl dă în judecată pe Filat

14 feb. 2020,, 08:45   Politică
13298 0

Casa de avocatură „Popa şi Asociaţii” anunță că a depus o Plîngere Penală la Procuratura din orașul Frankfurt am Main, Germania, pe numele fostului premier Vlad Filat, pentru defăimare și insultă.

Comunicat emis de Popa şi Asociaţii:

„În legătură cu acuzațiile și insinuările lansate de către Vlad Filat pe data de 12 februarie 2020 la postul de televiziune Jurnal TV, în adresa Avocatului Igor Popa, Casa de avocatură „Popa și Asociații” comunică următoarele:

În baza tuturor declarațiilor mincinoase expuse pîna acum în spațiul public de către Vlad Filat și alte persoane, noi am depus o Plîngere Penală la Procuratura din orașul Frankfurt am Main, Germania pentru defăimare § 187 și insultă § 185, fapte penale prevăzute de Codul Penal al Germaniei.

Prin urmare, toate declarațiile de pînă acum și cele ulterioare vor fi monitorizate și urmărite penal de către Procurorii din Germania, care urmează să investigheze toate cele expuse de Vlad Filat și să stabilească adevărul în cadrul unui proces echitabil.


Urmărirea penală pe teritoriul Germaniei a acestor fapte penale comise în Moldova este posibilă datorită statutului de rezident permanent al Avocatului Igor Popa, înregistrat la Camera Avocaților din Frankfurt, Germania.

Presupunem că Vlad Filat a atacat în mod repetat Avocatul Igor Popa, care i-a asigurat asistență juridică, din motivul că nu dorește să achite facturile pentru serviciile juridice prestate timp de mai mult de un an de zile.

Precizăm că Avocatul Igor Popa a fost denigrat și a fost răspîndită informație falsă, deoarece s-a dorit înlăturarea acestuia din dosar, pentru că la un moment dat devenise incomod pentru anumite persoane, inclusiv din anturajul lui Vlad Filat.

Reiterăm, că Hotărîrea judecătorească prin care a fost admisă cererea de eliberare condiționată a domnului Vlad Filat, a avut ca temei demersurile adresate Curții Europene a Drepturilor Omului de către Avocatul Igor Popa în anii 2016 și 2017, și ca urmare a reducerii pedepsei cu 685 de zile și eliberarea acestuia din detenție.

Regretăm faptul că Vlad Filat, fiind eliberat condiționat din detenție, a săvîrșit o infracțiune care poate atrage răspunderea penală în Germania”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?