X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Răspunsul Moscovei la vestea expulzării unui angajat al Ambasadei Rusiei la Chișinău

31 oct. 2022,, 18:28   Politică
3514 2

Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova anunță că va oferi un răspuns pe măsură la decizia de a expulza din Republica Moldova un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, scrie Tass.ru.

„Federația Rusă va oferi un răspuns corespunzător”, au declarat reprezentanții Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova.

Amintim că un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău a fost declarat drept persoană non grata în Republica Moldova. Acesta este nevoit să părăsească teritoriul țării noastre. Informațiile au fost confirmate de către reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Acest fapt a fost comunicat părții ruse în după-amiaza zilei de 31 octombrie, cu prilejul convocării la sediul MAEIE a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov.

În dimineața de 31 octombrie, în toate regiunile Ucrainei a fost declarată alertă aeriană. Ministerul de Interne al Republicii Moldova a confirmat că o rachetă a căzut în localitatea Naslavcea, iar ferestrele mai multor geamuri s-au spart. Victime nu au fost înregistrate.


Ulterior, Ministerul Apărării al Republicii Moldova a precizat că ar fi căzut fragmente din racheta doborîtă în această dimineață de sistemul antiaerian ucrainean în urma atacului cu drone asupra barajului Dnestrovsc, de pe teritoriul Ucrainei, aflat la o distanță de 1 km de barajul Naslavcea. Geniștii Armatei Naționale au pornit la fața locului pentru a cerceta terenul.

„Totodată, în contextul incidentului respectiv, informăm că sistemele de supraveghere aeriană ale Armatei Naționale nu au detectat zboruri ilegale în spațiul aerian al Republicii Moldova. Menționăm că fragmentele rachetei doborîte nu au fost depistate de stațiile de radiolocație din cauza dimensiunilor și suprafeței mici de reflecție ale acestora”, se arată în declarația Ministerului Apărării.

Cinci puncte de trecere a frontierei cu Ucraina au fost astăzi închise, însă ulterior și-au reluat activitatea. Ministerul ucrainean al Apărării a anunțat că Rusia a lansat pe 31 octombrie peste 50 de rachete. 44 dintre ele au fost doborîte de sistemul antiaerian al Ucrainei.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?