X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Răspunsul MAEIE pentru Zaharova, după ce a criticat Cod electoral al R.Moldova

12 dec. 2022,, 09:38   Politică
2305 1

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe de la Chișinău i-au dat o replică purtătoarea de cuvînt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, după ce aceasta a criticat modificarea Codului electoral al țării noastre.

Potrivit MAEIE, buletinele de vot vor fi tipărite doar în limbat de stat, aceast fiind o decizie internă a țării noastre bazată pe un proces de consultări, inclusiv cu organizațiile internaționale, transmite tv8.md.

„Moldova își menține standardele înalte de organizare a scrutinelor electorale, pentru că ținem la democrație. Sper că Ambasada rusă la Chișinău, care și ea a monitorizat alegerile anterioare, a informat Moscova despre faptul că oricine are nevoie de asistență și ajutor în exercitarea dreptului democratic - îl primește profesionist și eficient. Dacă cineva are întrebări, inclusiv de traducere, o primește cu multă deschidere și bunăvoință”, a subliniat purtătorul de cuvînt al MAEIE, Daniel Vodă.

„Noul Cod Electoral prevede negru pe alb: dacă există solicitări de a tipări buletine în limbile minorităților - acestea vor fi date curs. Coeziunea după model european înseamnă acces tuturor minorităților și nicidecum favorizarea uneia”, a mai spus acesta.

„Vreau să reamintesc purtătoarei de cuvînt a MAE rus că în diplomație există etică profesională după care ne conducem or calificativele absolut inacceptabile în adresa liderului unei țări, aleasă de poporul său este o lipsă de respect nu doar față de lidera noastră dar și față de fiecare cetățean pe care îl reprezintă.


De asemenea, invit echipa doamnei Zaharova să citească cu atenție și să privească mesajele publice ale șefei statului, difuzate inclusiv în limba rusă.

1
0
0
0
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?