Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Răspunsul adresat de Harunjen lui Candu, după ce a fost chemat la audieri parlamentare

1 oct. 2018,, 11:50   Politică
3211 3

Procurorul General Eduard Harunjen a expediat o scrisoare în adresa Președintelui Parlamentului Andrian Candu prin care îl informează că Procuratura Generală se află în imposibilitate de a da curs solicitării deputaților de a se prezenta în ședințele Plenare în legătură cu solicitarea deputaților de a prezenta detalii privind cauzele penale legate de furtul miliardului.

„În opinia Procuraturii, audierea în Plenul Parlamentului a Procurorului General și a procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție în legătură cu cauzele penal inițiate pe faptele de sustragere a mijloacelor financiare din sistemul bancar, nu este altceva decît o solicitare voalată a informației cu privire la evoluția acestor cauze, multe dintre ele pendinte. O atare situație este una inacceptabilă deoarece contravine principiilor universale de înfăptuire a justiției și de reglementare a rolului Procuraturii într-o societate democratică”, a scris Harunjen.

În același timp, el afirmă că consideră posibilă prezentarea de către directorul Centrului Național Anticorupție a unui raport cu date relevante și actuale despre activitatea Agenției Recuperarea Bunurilor Infracționale pe dimensiunea de recuperare a mijloacelor financiare fraudate din sistemul bancar.

Amintim că la ședința plenară din joi, 27 septembrie, solicitarea socialiștilor de a audia procurorul General și șeful CNA în Parlament în legătură cu furtul miliardului și raportul Kroll a fost susținută de 52 de deputați. Astfel, audierea acestora a fost programată pentru ședința din 4 octombrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?