X 
Cazul Șor stiri: 594

Raportul de activitate al Guvernului a fost finalizat, acesta urmează să fie prezentat Parlamentului

17 feb. 08:13   Politică
2746 0

Cabinetul de miniștri condus de Natalia Gavrilița a finalizat raportul de activitate pentru anul 2022-2023 pe care îl va remite Parlamentului, conform Legii cu privire la Guvern.

Raportul conține principalele realizări și provocări ale anului 2022, de la indicatori economici, la reforme și inițiative sectoriale în diferite domenii.

Printre principalele realizări se numără apropierea țării noastre de Uniunea Europeană, Republica Moldova devenind stat candidat pentru aderare la Uniunea Europeană. În timp ce a gestionat mai multe situații excepționale, Executivul a reușit să demareze reforme structurale importante, care țintesc transpunerea modelului european de dezvoltare și creșterea standardelor de viață în Republica Moldova.

Pentru asigurarea principiului transparenței în procesul decizional, toate cele 55 de ședințe ale Guvernului au fost organizate și desfășurate cu respectarea tuturor prevederilor cadrului normativ în vigoare. Niciun proiect de act normativ nu a fost supus aprobării Cabinetului de miniștri decît după parcurgerea tuturor procedurilor legale. Mai mult, Guvernul Gavrilița a fost singurul guvern de pînă acum care a publicat formele finale ale actelor normative, de regulă, cu o săptămînă înainte de adoptare.

Conform Legii cu privire la Guvern, Executivul este obligat să prezinte Parlamentului raportul anual de activitate pînă în luna aprilie. În acest an, raportul a fost finalizat mai devreme, urmare a demisiei prim-ministrei Natalia Gavrilița. Documentul poate fi consultat pe site-ul gov.md.

0
0
0
0
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?