X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Raportul de activitate al CCA, examinat de deputați

30 mar. 2018,, 13:08   Politică
3029 2

Parlamentul a audiat, în ședința de astăzi, raportul cu privire la activitatea Consiliului Coordonator al Audiovizualului din Republica Moldova (CCA) pe parcursul anului 2017.

Hotărîrea cu privire la examinarea acestuia a fost susținută de majoritatea deputaților din cei prezenți.

Președintele CCA, Dragoș Vicol a raportat că în anul trecut, instituția s-a convocat în 34 de ședințe publice, în cadrul cărora a adoptat 246 de decizii.

Potrivit raportorului, în anul 2017 au fost distribuite 3 frecvențe radio, inclusiv una pentru primul post de radio pentru comunitatea romă. În contextul reformelor în domeniul audiovizualului, cu privire la majorarea produsului audiovizual autohton în serviciile de programe ale radiodifuzorilor, CCA a aprobat 152 de concepții generale ale serviciilor de programe ale instituțiilor media audiovizuale din țară.

Cu referire la procesul de tranziție la televiziunea digitală, Dragoș Vicol a enumerate o serie de acțiuni cu privire la procedura și condițiile de eliberare a licențelor de emisie digitale și a autorizațiilor de retransmisie digitale pentru utilizarea multiplexurilor.


În urma audierii raportului, deputații au adresat întrebări raportorului și membrilor CCA, prezenți la ședință și au făcut declarații.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?