Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Radu Marian: Rezultate în recuperarea banilor din miliardul furat nu avem

20 aug. 2021,, 17:41   Politică
1683 0

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Radu Marian, susține că procurorul general nu are curaj să vină în fața cetățenilor și să explice ce se întâmplă cu banii sustrași din sistemul bancar.

El spune că raportul prezentat de Procuratură nu este decât un document de 4-5 pagini, care în proporție de 80% reprezintă o enumerare de planuri și nu rezultate, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

În opinia sa, procurorul general nu a vrut să se prezinte în plen deoarece nu există progres în recuperarea banilor furați. Declarațiile au fost făcute la ședința la care urmau să aibă loc audieri parlamentare privind progresul acțiunilor în procesul de recuperare a mijloacelor financiare sustrase din sistemul bancar.

Potrivit parlamentarului, în raport nu este nimic specificat despre stabilirea unei cooperări internaționale. Or dacă nu faci lucrul acesta, nu ai cum să aduci banii în țară.

Parlamentarul spune că în raport sunt menționate doar dosarele trimise în judecată în prima parte a anului curent, dar nu este clar la ce etapă sunt dosarele expediate în instanță anterior. La fel, nu se menționează nimic despre fondurile care au ajuns în bugetul de stat.


„Se menționează despre anumite sechestre, dar de la sechestrare până la valorificare este o cale foarte, foarte lungă. Din raport nu este clar procesul de lucru în cadrul Procuraturii”, a mai spus Radu Marian.

Deputatul susține că în raport nu se menționează nici faptul că în investigarea fraudei bancare este implicată jumătate din efectivul Procuraturii Anticorupție, care în șase luni „a reușit să producă patru pagini despre nimic”.

„Procurorul general a explicat faptul că nu vine în Parlament pentru că nu are temei legal. Dar procurorul general are un temei moral, etic să vină în fața Parlamentului și în fața cetățenilor și să explice de ce nu a reușit să realizeze ceea ce și-a propus.

De asta este atât de important să existe un mecanism de evaluare, inclusiv a procurorului general. Pentru că în momentul în care nu-ți faci treaba, nu poți să rămâi în funcție”, a mai spus deputatul PAS.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?