Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

R. Moldova și Turcia vor impulsiona dialogul bilateral

10 noi. 2020,, 20:20   Politică
8713 0

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, a avut astăzi o convorbire telefonică cu Mevlüt Çavuşoğlu, ministru al Afacerilor Externe al Republicii Turcia.

Oficialii au discutat un șir de subiecte de pe agenda bilaterală, confirmînd interesul reciproc pentru impulsionarea dialogului bilateral, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al MAEIE, ministrul Mevlüt Çavuşoğlu i-a adresat felicitări omologului său cu ocazia preluării funcției de șef al diplomației moldovene și a apreciat contactele permanente stabilite între țările noastre la cel mai înalt nivel, inclusiv pe linia ministerelor afacerilor externe.

La rîndul său, ministrul Aureliu Ciocoi a constatat dinamica ascendentă a raporturilor bilaterale în spiritul Parteneriatului Strategic dintre țările noastre și a exprimat convingerea în aprofundarea continuă a cooperării moldo-turce.

În cadrul convorbirii, Aureliu Ciocoi și Mevlüt Çavuşoğlu au convenit și utilizarea plenară a oportunităților Grupului Comun pentru Planificare Strategică – un sub-mecanism al Consiliului pentru Cooperare Strategică la Nivel Înalt dintre Moldova și Turcia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?