Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

R.Moldova mizează pe Germania privind posibilitățile Acordului de Asociere cu UE

19 aug. 2021,, 14:45   Politică
2443 2

Premierul Natalia Gavrilița consideră că Moldova are nevoie de o analiză aprofundată a sectoarelor de servicii şi producție care să răspundă nevoilor pieței europene pentru a ajuta companiile din Moldova să profite la maximum de oportunitățile acordului de asociere cu UE.

Ea a declarat acest lucru în ajun la o întîlnire cu ambasadorul Germaniei în Moldova, Angela Gunninger, și expertul echipei German Economic Team (GET), Ricardo Giucci, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

După întrevedere, ea scris pe pagina sa de Facebook că a solicitat echipei GET suport în efectuarea unei analize complexe a sectoarelor din sfera serviciilor și producțiilor locale care ar putea fi exportate pe piețele europene.

Premierul a mulțumit pentru asistența umanitară oferită de partea germană în contextul luptei contra COVID -19 dar și pentru asistența de dezvoltare oferită RM.

Expertul GET, Ricardo Giucci, a menționat disponibilitatea echipei experților de a menține dialogul continuu cu decidenții politici de rang înalt, de a coopera în continuarea cu instituții de cercetare economică din Moldova și de a menține legături strînse cu organizațiile internaționale și părțile interesate din cadrul societății civile.


De asemenea, delegația germană s-a întîlnit cu noul ministru al finanțelor al Republicii Moldova, Dumitru Budianschi.

Părțile au făcut schimb de opinii cu privire la prioritățile pe termen mediu și oportunitățile de cooperare ulterioare pentru a îmbunătăți procesele în ceea ce privește planificarea bugetară, eficiența cheltuielilor publice și execuția bugetară.

În cadrul vizitei sale la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, ambasadorul Germaniei s-a întîlnit cu ministrul acestuia, Viorel Gherciu.

Ea și-a exprimat disponibilitatea pentru continuarea cooperării productive și a asigurat că Guvernul german va continua să sprijine Moldova în domeniul dezvoltării economice durabile și, în contextul cooperării cu noul minister, poate oferi sprijin sau expertiză în domeniul marketingului, comerțului și cooperării economice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?