Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Putin: "Participarea Moldovei la activitatea UEE ar ajuta-o să-și rezolve mai ușor problemele vitale"

10 dec. 2021,, 14:30   Politică
18761 10

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, în cadrul ședinței Consiliului Economic Suprem Eurasiatic, a comentat refuzul Moldovei de a participa la UEE (Uniunea Economică Euroasiatică).

Președintele rus Vladimir Putin a reamintit că, la vremea sa, Republica Moldova era interesată de statutul de observator EurAsEC și a menționat că acest lucru ar ajuta-o să-și rezolve o serie de probleme importante, transmite ria.ru

"Mă bucur să constat că în activitatea Uniunii Eurasiatice se implică din ce în ce mai mult statele observatoare. Îi salut pe colegii noștri din tot sufletul. Cuba. Uzbekistan. Apropo, și Republica Moldova s-a arătat interesată de acest lucru la vremea sa", a declarat el în cadrul ședinței online a Consiliului Economic Suprem Eurasiatic.

Putin a menționat că ele au posibilitatea de a participa la activitățile organelor de integrare la toate nivelurile, de a se familiariza cu procesul de pregătire a documentelor de integrare.

"Știm cum se dezvoltă situația energetică în Europa acum. Ei bine, Moldova ar fi fost mai aproape de rezolvarea unor probleme și probabil că i-ar fi mai ușor să-și rezolve problemele importante care apar. Aș fi cel puțin la curent cu evenimentele care au loc și cu deciziile pe care le luăm", a spus Putin.


El a menționat, de asemenea, că "integrarea care se dezvoltă în cadrul EurAsEC atrage atenția și altor state".

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?