X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Putin: "Încercările de presiune externă asupra Moldovei sînt inadmisibile"

10 noi. 2020,, 13:00   Politică
7163 3

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a calificat drept inadmisibile încercările de presiune externă asupra Belarusului, Kîrgîzstanului și Moldovei.

El a declarat acest lucru în cadrul conferinței video a reuniunii Consiliului șefilor statelor-membre ale Organizației de Cooperare din Shanghai, transmite Noi.md

"Este vorba de o încălcare gravă a suveranității, de dorința de a face o divizare în societate, de a schimba vectorul de dezvoltare al statului, de a rupe legăturile politice, economice și umanitare existente de secole. Sub această lovitură a forțelor externe s-a pomenit și Belarus, care este observator al organizației de cooperare din Shanghai. După alegerile prezidențiale din țară, prietenii noștri belaruși se confruntă cu presiuni fără precedent, se opun sancțiunilor și provocărilor declanșate împotriva lor de războiul informațional și propagandistic", a menționat Vladimir Putin.

"Considerăm inadmisibil ca cineva din exterior să impună poporului belarus anumite decizii. Trebuie să lăsăm belarușii să se clarifice calm cu totul și să întreprindă pașii necesari. Același lucru este valabil și pentru recentele evoluții din Kîrgîzstan și pentru lupta politică internă în Moldova", a subliniat președintele FR.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?