X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Pușkov: „Moldova urmează calea țărilor baltice”

20 dec. 2022,, 19:15   Politică
3746 1

Deciziile luate de Guvernul Republicii Moldova sunt coordonate cu principalele centre ale Occidentului, iar interzicerea difuzării posturilor în limba rusă indică faptul că țara, din păcate, urmează calea statelor baltice.

Acest lucru a fost declarat pe 20 decembrie de șeful Comisiei Consiliului Federației pentru Politica Informațională și Interacțiunea cu Mass-media, Alexei Pușkov, în timpul unei conferințe de presă la Rossiya Segodnya.

Potrivit acestuia, Moldova este un aliat al UE și al SUA în politica informațională. „Deciziile luate de guvernul Republicii Moldova sunt coordonate cu principalele centre ale Occidentului”, este sigur Pușkov.

Senatorul consideră că actualele autorități moldovenești trebuie să blocheze prezența informațională a Rusiei în țară, în care sunt chiar mai zeloși decât multe țări europene.

„Dacă în Franța și Germania interdicția de difuzare a canalelor noastre privește câteva procente din audiență, de exemplu, germanii ruși, atunci în Moldova o astfel de interdicție discriminatorie a afectat aproape 70 la sută din populația țării. Pentru că sarcina este de a întoarce Moldova, de a o face să uite de Rusia. Aici Moldova urmează, din păcate, calea țărilor baltice”, a spus Alexei Pușkov.


Reamintim că, pe 16 decembrie, Comisia pentru Situații de Urgență a decis suspendarea licențelor de difuzare a șase posturi TV din Republica Moldova pe perioada stării de urgență. Acestea sunt posturile TV Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6 și Orhei TV.
Decizia a fost luată „pentru a proteja spațiul național de informații și a preveni riscul dezinformării prin difuzarea de informații false sau încercări de manipulare a opiniei publice”.

27
1
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?