Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Purtătoarea de cuvînt a Președinției a comentat imaginile trucate în care apare Maia Sandu

5 aug. 2021,, 16:40   Politică
3267 8

Purtătoarea de cuvînt a președintei țării Maia Sandu susține că falsurile mediatice reprezintă un pericol pentru societate, iar statul trebuie să se implice pentru a le combate.

Declarația a fost făcută pe 5 august, la solicitarea NM de a comenta materialul publicat de Jurnal TV, conform căruia omul de afaceri Veaceslav Platon ar fi pus la cale discreditarea președintei Maia Sandu, prin lansarea unor imagini video trucate în care șefa statului chipurile primește un plic de la deputatul fugar Ilan Șor. Atît Veaceslav Platon, cît și Ilan Șor au negat implicarea în acest caz.

„Ceea ce am văzut ieri confirmă o dată în plus lucrurile pe care doamna Președintă Maia Sandu le-a spus și cu alte ocazii: falsurile mediatice sînt un pericol pentru orice societate – mai ales pentru o societate care se vrea liberă și democratică – și este nevoie de implicarea statului, inclusiv prin reglementări de ordin legislativ”, a menționat Sorina Ștefîrță, purtătoarea de cuvînt a președintei țării.

Amintim că, pe 4 august, Jurnal TV a publicat un material video, potrivit căruia omul de afaceri Veaceslav Platon ar fi pus la cale discreditarea președintei Maia Sandu, prin lansarea unor imagini video trucate în care șefa statului chipurile primește un plic de la deputatul fugar Ilan Șor. Potrivit autorilor investigației, înregistrarea video ar fi urmat să fie difuzată pe finalul campaniei parlamentare, însă planul ar fi fost dejucat de SIS. Parlamentarul vizat Ilan Șor susține că imaginile sînt un fals.

Într-un comentariu pentru NM, Veaceslav Platon a negat vehement orice implicare și a menționat că va acționa în judecată jurnaliștii care au publicat materialul respectiv.


A venit cu o reacție și Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS). Într-un comunicat de presă, reprezentanții instituției au menționat că, la data de 7 iulie curent, PCCOCS de comun cu SIS, au efectuat percheziție în dosarul inviolabilității vieții personale a unui judecător. Aceasta a fost desfășurată la unul dintre figuranții care au organizat activitatea infracțională în privința judecătorului. Alte acțiuni de urmărire penală pe adresa indicată nu s-au efectuat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?