COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 746 866 INFECTAȚI 279 143(+1289)   TRATAȚI 265 144     DECESE 6569(+10)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2907
Puterea stiri: 6721

PUN refuză oferta AUR de a forma un bloc politic la anticipate

26 mai. 09:48   Politică
1540 0

Partidul Unității Naționale (PUN) refuză oferta Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) de a forma împreună un bloc electoral. Hotărîrea a fost anunțată de liderul formațiunii, Octavian Țîcu.

„Noi sîntem un partid serios. Am avut Consiliul Național Politic la care s-a luat o decizie clară, că PUN va merge de unul singur în această campanie, ca platformă unionistă. Lucrurile nu mai pot fi schimbate, gîndiți-vă ce ar însemna să construiești acum un bloc în pripă”, a declarat Țîcu la „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4.

Octavian Țîcu a precizat că decît să intre alături de AUR în Parlament, preferă să se întoarcă la catedră.

„Divergențele noastre de viziuni sînt absolut clare, pentru că AUR este un partid anti europenea, anti mască, anti ce vreți. Plus că este un partid refractar la asumarea actului de guvernare. Le înțelegem acest zel de a dori ca PUN să le aurească partidul, dar nu este asta calea”, a precizat lideurl PUN.

De cealaltă parte, Octavian Țîcu le-a făcut celor de la AUR propria ofertă – să se retragă din cursa pentru parlamentare și să susțină PUN.


Amintim că după ce AUR a făcut apel la toate partidele unioniste din Republica Moldova să i se alăture, pentru a participa împreună la scrutinul din 11 iulie, acestuia i s-au alăturat USB și PPR, iar ulterior AUR i s-a alăturat și PL.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽