TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

PSRM va propune Parlamentului să constate uzurparea CC de către trei judecători

PSRM va iniția un proiect de hotărîre prin care Parlamentul să constate uzurparea Curții Constituționale de către trei judecători care au susținut dizolvarea Legislativului. Anunțul a fost făcut de către președintele formațiunii Igor Dodon, pe 16 aprilie, înainte de ședința parlamentului.

„PSRM va înainta un proiect de hotărâre a Parlamentului care va constata faptul uzurpării Curții Constituționale de către trei judecători ai Înaltei Curți (Manole, Șova, Roșca) în interesul politic al președintelui, încălcarea jurământului depus în fața Parlamentului și vom cere demisia lor”, a anunțat Dodon.

Socialiștii consideră decizia CC drept uzurpare a puterii de stat în favoarea Președintelui Maia Sandu.

„Noi nu ne-am temut niciodată de alegeri parlamentare anticipate și sîntem pregătiți pentru acestea mai bine decât oricare partid din țară, având cea mai dezvoltată infrastructură de partid în toată țara, în toate localitățile, o echipă puternică, cu reprezentanți în conducerea la majoritatea consiliilor raionale, municipale și locale. Rămânem fermi pe poziția că alegerile nu pot fi desfășurate în condițiile pandemiei”, a precizat liderul PSRM.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load