Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

PSRM сontestă decizia CNESP testarea din cont propriu a cadrelor didactice nevaccinate

1 sep. 2021,, 14:00   Politică
2689 1

PSRM сontestă în instanța de judecată decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și cere anularea obligării angajaților din Educație să suporte cheltuielile pentru testele anti-COVID-19. Vaccinarea trebuie să rămînă benevolă, dar nu obligatorie.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova condamnă acțiunile discriminatorii ale guvernării și afirmația iresponsabilă și scandaloasă a premierului, Natalia Gavrilița în raport cu cadrele didactice. În ajunul începutului unui nou an de învățămînt, actuala guvernare a lansat un șir de acțiuni de hărțuire a angajaților din domeniul Educației, inclusiv a pedagogilor și profesorilor. Conducerea țării îi forțează pe acești oameni să se vaccineze ori să plătească teste anti-COVID-19 din propriul salariu, care și așa deseori nu ajunge nici pentru strictul necesar pe fundalul unor scumpiri la majoritatea produselor.

Cei de la guvernare nu vor să ia în calcul o atitudine personalizată față de reprezentanții corpului didactic și cel auxiliar, unii dintre care au contraindicații de a face vaccin, alții refuză pe motive religioase, dar sînt și cazuri cînd acești angajați au fost bolnavi recent de coronavirus și au anti-corpi naturali.

Cu doar cîteva ore pînă la începutul unui nou an de învățămînt, prim-ministrul Natalia Gavrilița a făcut o afirmație de-a dreptul scandaloasă și ofensatoare la adresa pedagogilor și profesorilor. Gavrilița a declarat că cei care refuză vaccinarea, „să-și caute altă ocupație”.

O astfel de atitudine sfidătoare și arogantă la adresa corpului didactic din partea conducerii statului poate provoca o criză în educație, cînd mulți dascăli vor pleca din sistem. Asta în condițiile în care școlile și așa se confruntă cu un deficit mare de profesori și pedagogi, iar grădinițele n-au suficiente educatoare.


Acțiunile actualei guvernări ne duce la ideea că noua putere din Republica Moldova are misiunea de a distruge Educația, școlile și liceele din țară. De acest fapt se conving tot mai mulți cetățeni, inclusiv cei care au dat votul pentru o schimbare, doar că schimbarea aduce doar vremuri proaste pentru popor și vremuri bune doar pentru verișoarele și rudele celor de la conducere.

Se creează impresia că actuala conducere a țării, împreuna cu partidul de guvernămînt – PAS, tratează profesorii, medicii, dar și toți cetățenii Republicii Moldova, doar în calitate de „electorat” de care au nevoie doar în alegeri, pentru că imediat după ce primesc votul lor, uită de promisiuni și de necesitățile oamenilor.

PSRM felicită întregul corp didactic din țară, precum și toți elevii, cu ocazia zilei de 1 septembrie, cînd școlile își redeschid ușile pentru a oferi noi cunoștințe și aptitudini noilor generații. Țara are viitor doar dacă are educație de calitate, iar guvernarea tratează cu respect angajații din acest domeniu.

Reamintim că vaccinarea antiCOVID-19 în Republica Moldova este una benevolă, potrivit ultimelor informații cetățenii nu se grăbesc să se imunizeze din diferite motive, printre care, frica de vaccin și adesea imposibilitatea de a alege vaccinul cu care să fi imunizați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?