X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

PSRM și Blocul ACUM reacționează la sesizarea deputaților independenți

19 apr. 2019,, 15:00   Politică
5382 4

Sesizarea depusă la Curtea Constituțională de către deputații independenți Alexandru Oleinic, Ion Groza și Viorel Melnic cu privire la oportunitatea modificării sistemului electoral a fost comentată de reprezentanții PSRM și blocul ACUM.

Potrivit, PSRM orice discuție cu privire la modificarea sistemului electoral este prematură. Ofițerul de presă al PSRM, Irina Astahova, a declarat pentru Deschide.MD că socialiștii s-au expus de mai multe ori la acest subiect.

„PSRM dorește formarea unei majorități parlamentare și investirea unui Guvern pentru patru ani. Nu dorim anticipate. Doar după stabilizarea situației noi putem să ne așezăm la masă, să discutăm subiectele precum modificarea sistemului electoral”, a precizat ea.

La rîndul său deputatul PAS Sergiu Litvinenco a declarat că sistemul electoral mixt a fost adoptat cu încălcări, iar inițiativa blocului ACUM urmărește scopul de „ a repara unele erori”.

„Anularea sistemului electoral mixt și revenirea la sistemul electoral proporțional (proiect de lege înregistrat de „ACUM”) privește, în esență, repararea unei erori și fărădelegi - modificarea sistemului electoral contrar recomandărilor Comisiei de la Veneția”, a argumentat Litvinenco.


Amintim că cei trei deputați independenți din Parlament, Alexandr Oleinic, Ion Groza și Viorel Melnic au solicitat Curții Constituționale să se expună dacă Parlamentul poate modifica sistemul electoral „în orice condiții, la intervale mici de timp și cu aplicarea imediată”. Adresarea vine după ce blocul ACUM a înregistrat la Secretariatul Legislativului un proiect de lege privind revenirea la sistemul proporțional de vot.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?