X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

PSRM și-a prezentat programul electoral. Iată care sînt obiectivele (DOC)

26 dec. 2018,, 14:03   Politică
4115 3

Partidul Socialiștilor a finalizat pregătirea pentru alegerile parlamentare care vor avea loc pe data de 24 februarie 2019.

Astăzi, la ședința Consiliului republican al formațiunii, a fost aprobat programul electoral al PSRM, pentru alegerile parlamentare. Conform documentului, socialiștii își propun „să pună capăt politicii antipopulare a regimului de la guvernare” și să scoată țara din criza politică, economică, socială în care a fost adusă în toți acești nouă ani.

Iată ce obiective sînt prevăzute în programul electoral:

1.Locuri de muncă, salarii și pensii decente. - Salariul mediu în țară va crește pînă la 600 de euro, pensia medie în Moldova va fi majorată pînă la 300 de euro. Pensia medie în țară va depăși de 2 ori minimul de existență”.

2.Medicină gratuită – Majorarea volumelor finanțării de stat a medicinei, în decurs de 4 ani, de cel puțin 2 ori, ceea ce va permite majorarea semnificativă a cheltuielilor pentru remunerarea muncii, stoparea migrației cadrelor, atragerea tinerilor specialiști, efectuarea modernizării instituțiilor medicale”.


3.Învățămînt de stat gratuit - Cheltuielile pentru învățămînt în Moldova vor fi majorate pînă la 9% din PIB-ul țării. Susținerea examenelor de bacalaureat va fi opțională.

4.Statalitate. neutralitate. republică prezidențială – soluționarea problemei transnistrene; interzicerea unionismului; predarea Istoriei Moldovei în școli, neutralitatea țării; trecerea la republică prezidențială.

5.Punte între est și vest – crearea unui parteneriat strategic cu Rusia; parteneriat cu statele Uniunii Europene; colaborare deplină cu Uniunea Economică Eurasiatică.

6.Dezvoltarea raioanelor. nu reformei administrative! – agricultură eficientă, reforma locativă.

7.Ecologie. Mediu de trai confortabil - crearea unei rețele de parcuri și rezervații naționale și asigurarea protecției zonelor verzi din toată țara.

8.Combaterea corupției - Abrogarea legii antipopulare ”privind recuperarea miliardului furat din contul cetățenilor”; Tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de ”furtul secolului”.

9.Pace interetnică. Apărarea ortodoxiei – apărarea religiei ortodoxe și a valorilor tradiționale. Familia tradițională puternică va deveni o prioritate în politica socială.

Program Electoral by on Scribd

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?