X 
Transnistria stiri: 1395
Eurovision stiri: 502

PSRM și-a anunțat poziția cu privire la referendumul din 24 februarie

11 dec. 2018,, 14:32   Politică
3021 0

Partidul Socialiștilor nu se va înregistra drept participant la referendumul privind reducerea numărului de deputați, care se va desfășura în aceeași zi cu alegerile parlamentare – 24 februarie, notează Noi.md.

Aceștia și-au argumentat decizia prin faptul că această acțiune are un caracter populist. Socialiștii i-au îndemnat pe alegători să decidă asupra participării sau neparticipării lor la referendum, în conformitate cu convingerile proprii.

„Ideea de desfășurare a referendumului privind reducerea numărului deputaților în Parlament aparține Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, care a venit cu această inițiativă încă în martie 2017. Însă, lansarea acestei inițiative din partea Partidului Democrat, care în 2017 nu a susținut propunerea similară a Președintelui Dodon, demonstrează cinismul politic al PDM. În pragul campaniei electorale aceste acțiuni capătă un caracter populist”, au argumentat socialiștii.

Totodată, aceștia au subliniat că inițiativa de a reduce numărul deputaților din Parlament este imposibilă fără cea de-a doua parte a acestei inițiative, propuse de către Președinte – de a interzice trecerea deputaților de la o fracțiune la alta.

„Dar este evident că pentru Partidul Democrat, care, cu ajutorul metodelor bine cunoscute tuturor, a obținut controlul asupra majorității parlamentare, o astfel de inițiativă este extrem de neavantajoasă”, se mai arată în declarație.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?