X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

PSRM se opune vehement inițiativei de modificare a Constituției

10 oct. 2018,, 10:50   Politică
2100 3

PSRM nu susține introducerea în Constituție a sintagmei ”integrarea europeană”, propusă de PDM, informează Noi.md.

Formațiunea consideră că introducerea unui amendament ideologic în legea supremă contravine principiilor fundamentale precum dreptul la alegere și va înrăutăți și mai mult situația din țară, în condițiile în care societatea este și așa dezbinată.

„Constituția este legea supremă, care trebuie să reflecte interesele întregului popor și nu a unui partid aparte sau a unor politicieni. Echilibrul delicat de astăzi se păstrează în societate datorită înțelepciunii poporului moldovenesc, în pofida politicii eronate și unilaterale a integratorilor europeni, astfel încercînd să-și mascheze incompetența, din domeniul politic, social-economic, prin utilizarea excesivă a lozincilor geopolitice”, se arată în declarația PSRM.

Membrii formațiunii au reiterat că susțin pe deplin poziția președintelui cu privire la necesitatea promovării unei politici externe echilibrate a statului. O eventuală decizie cu privire la politica externă a statului poate fi luată doar în cadrul unui referendum, sînt de părere socialiștii.

Ei au mai declarat că nu vor vota pentru inițierea modificărilor respective în Constituție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?