Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

PSRM salută acordarea statutului de observator la UEE Moldovei

15 mai. 2018,, 15:20   Politică
3796 0

Partidul Socialiștilor salută decizia Consiliului economic suprem eurasiatic de a acorda Republicii Moldova statutul de observator pe lîngă Uniunea Economică Euroasiatică (UEE), informează Noi.md.

Formațiunea a amintit că aderarea Moldovei la UEE este unul dintre obiectivele primordiale ale PSRM și că acest lucru va asigura o cooperare mai strînsă cu statele membre în domeniul comerțului, agriculturii, industriei, tehnologiilor informaționale, economiei digitale.

„Sîntem extrem de interesați de relațiile cu Uniunea Economică Eurasiatică, care include principalii parteneri strategici ai țării noastre. Anume în țările-membre ale UEE se află cele mai importante piețe de desfacere pentru produsele moldovenești. Anume din statele-membre ale UEE primim resursele energetice necesare pentru economia țării noastre”, se arată într-o declarație a PSRM.

Potrivit socialiștilor, acordarea statutului de observator pe lîngă UEE este un prim pas spre obținerea statutului de membru cu drepturi depline al acestei organizații.

În același timp, membrii formațiunii au declarat că pledează pentru menținerea cooperării cu Uniunea Europeană.


„Republica Moldova trebuie să construiască relații reciproc avantajoase atît cu Vestul, cît și cu Estul. Doar o politică externă echilibrată poate asigura o dezvoltare stabilă și păstrarea statalității Republicii Moldova”, se mai precizează în declarație.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?