X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

PSRM propune modificarea conceptului alimentației în grădinițe

22 ian. 2019,, 17:45   Politică
2230 0

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) va veni cu propriul concept al alimentației în instituțiile de învățămînt preșcolare.

În cadrul unei conferințe de presă, deputatul socialist, Radu Mudreac, a menționat că situația alimentației din grădinițe, care a provocat discuții în societate în 2016, continuă să rămînă aceeași și astăzi.

„În Parlament atunci a fost creată Comisia specială ce ține de analiza situației alimentației copiilor în grădinițe. La 23 martie 2017 a fost prezentat raportul Comisiei cu un șir de recomandări, printre care schimbarea mecanismului de alimentație din grădinițe. Guvernul a dat aviz negativ. Situația astăzi nu s-a schimbat, agenții economici care activau atunci, îndeplinesc aceleași scheme și astăzi. Instituțiile statului nu-și onorează obligațiile ce țin de acest subiect”, a spus Radu Mudreac.

Consilierul municipal, Dinari Cojocaru, a spus că socialiștii din CMC s-au implicat în acest domeniu și chiar a suplinit numărul ajutorilor de bucătari, precum și salariul acestora, dar și a altor categorii.

„Am făcut cît de cît pentru a putea susține acești colaboratori. Guvernul, însă, a interzis ca noi să putem majora salariile sau să oferim aceste îndemnizații”, a spus Dinari Cojocaru.


În acest context, socialiștii au menționat că vor veni cu modificarea conceptului de alimentație în grădinițe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?