Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

PSRM nu va contesta decizia Curții Constituționale privind posibilitatea dizolvării Parlamentului. Declarație

22 apr. 2021,, 12:15   Politică
3249 8

Partidul Socialiștilor nu intenționează să conteste decizia Curții Constituționale privind posibilitatea dizolvării Parlamentului, deși o consideră neconstituțională, deoarece nu se opune organizării alegerilor parlamentare anticipate, ci insistă ca acestea să se desfășoare nu în vară, ci în toamnă, cînd vor fi cel puțin 600-700 de mii de cetățeni vaccinați.

Despre acest lucru a declarat liderul PSRM, Igor Dodon, în cadrul emisiunii "Întrebarea principală" cu Iulia Fedorova la postul de televiziune "NTV-Moldova".

"Organizarea alegerilor parlamentare anticipate nu este o problemă pentru noi. Nu intenționăm să contestăm această decizie, pe care o considerăm neconstituțională. Noi spunem doar că alegerile anticipate ar trebui organizate atunci cînd în țară vor fi vaccinați cel puțin cîteva sute de mii de cetățeni. Nu suntem de acord să mergem la alegeri pentru cadavre. Dacă cineva vrea în mai sau iulie, noi nu sîntem de acord. În acest an vor avea loc alegeri, deși nu s-a reușit numirea unui guvern. Însă doar după ce vor exista un milion și jumătate de vaccinuri - aceasta înseamnă cel puțin 600-700 de mii de persoane", a spus el.

Igor Dodon a subliniat că dacă vom începe campania electorală la 1 iulie, plus 60 de zile – se primește data de 1 septembrie.

"Nu mai devreme. Noi nu le vom legaliza. Nu vom vota pentru alocarea de bani pentru ele. Nu vrem să organizăm alegeri cînd vom avea 2-3 mii de persoane infectate pe zi. Avem prognoze, la fel ca Maia Sandu. Pe 10-15 mai, după sărbătorile pascale, vom avea un nou val de persoane infectate. Iar în acest context, să pornești o campanie electorală pentru ca alegerile să se desfășoare la mijlocul lunii iulie, cred că este greșit", a spus liderul PSRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?