PSRM îndeamnă cetățenii să nu-şi vîndă voturile

PSRM îndeamnă cetățenii să nu-şi vîndă voturile

Voturile nu trebuie să fie vîndute. Practica de a cumpăra voturile, cu fotografierea ulterioară a buletinelor de vot este destul de răspîndită în Republica Moldova, iar în ajunul alegerilor parlamentare subiectul capătă o importanță deosebită.

Consilierul prezidențial Maxim Lebedinschi a reamintit acest lucru, subliniind că regulamentele secțiilor de votare interzic fotografierea buletinelor de vot după ce au fost ștampilate „votat".

„Orice încercare de a încălca această regulă va fi considerată o încălcare a secretului votului sau o încălcare a garanției constituționale a libertății de exprimare", a declarat Lebedinschi într-un interviu acordat postului de televiziune AccentTV.

Potrivit acestuia, PSRM va solicita măsuri stricte din partea CEC în legătură cu această practică, iar reprezentanții săi vor urmă modul de respectare a acestei prevederi. PSRM a cerut cetățenilor să nu voteze în modul în care le este „cerut”, ci în modul în care ei înșiși cred că este necesar pentru viitorul Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load