Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

PSRM: "Guvernul este obligat să înghețe creșterea tarifelor"

12 ian. 2022,, 09:45   Politică
2882 3

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, de opoziție, solicită convocarea imediată a ședinței extraordinare a Parlamentului, pentru audierea raportului prim-ministrului și ministrului responsabil de energetică, în vederea elaborării măsurilor urgente de susținere a populației.

Socialiștii consideră, de asemenea, că Guvernul este obligat să înghețe creșterea tarifelor printr-o decizie fermă, iar autoritățile în ansamblu ar trebui să inițieze negocieri directe cu producătorii și furnizorii de energie electrică pentru a obține reducerea prețurilor, precum și să elaboraze mecanisme funcționale de compensare a pierderilor financiare ale populației provocate de creșterea galopantă a costului vieții.

Acest lucru este menționat în declarația PSRM. În ea se vorbește despre faptul că guvernul actual al PAS continuă în mod cinic şi intenţionat să promoveze o politică de genocid împotriva poporului propriu. Majorarea practic de două ori a tarifelor la gazele naturale, creşterea iminentă a preţurilor la energia electrică fac ca cea mai mare parte a populaţiei ţării să ajungă la limita supravieţuirii fiziologice. Aceste tarife sunt incompatibile cu viaţa! Pentru sute de mii de bătrâni care primesc pensii mizerabile, pentru familiile tinere cu copii, pentru muncitori, ţărani, pedagogi, angajaţii din sfera socială, care şi până acum o duceau de azi pe mâine.

Socialiștii menționează că toţi aceşti oameni, majoritatea covârşitoare a locuitorilor ţării, sînt condamnaţi la moarte sigură de către guvernarea actuală.

PSRM a declarat că populaţia Moldovei nu este constituită din funcţionari, businessmani, ONG-işti şi rude ale liderilor partidului de la guvernare. Aici oamenii sunt nevoiţi să supravieţuiască, se confruntă zilnic cu probleme severe, suferă de subnutriție, nu au posibilitatea să-și procure lucruri noi, să-şi asigure studii de calitate şi asistenţa medicală necesară.


Cea mai mare parte a veniturilor sale ei o cheltuie pentru alimente şi plata pentru serviciile locativ-comunale, ca să nu îngheţe şi să nu-şi piardă acoperişul de deasupra capului. Un nou val de creşteri ale preţurilor îi va lipsi şi de hrană, şi de posibilitatea de a plăti pentru lumină, gaze, încălzire. Actuala guvernare le oferă o singură soluție – să moară de foame sau de frig. Acestea sunt "vremurile bune" care le-au fost promise.

”Aceşti oameni nenorociţi merită din partea guvernului mai mult decît o compensație de doi bani şi mormăitul unui oarecare Spînu precum că trebuie să răbdăm. Poţi răbda atunci cînd există nişte rezerve, un „mic” hotel în munţii din România sau un cont în offshore. Şi încă o descoperire pentru „oamenii buni” – cea mai mare parte a locuitorilor Moldovei trăieşte cu ziua de azi, nu-şi face planuri deoarece trăieşte cu mult peste limita sărăciei. Şi ei nu se vor simţi mai bine dacă vor auzi din gura acestei guvernări neputincioase despre criza energetică mondială. E târziu deja să ajuţi oameni. Ei trebuie salvaţi!”, se spune în declarația PSRM.

Partidul Socialiştilor condamnă lipsa unei reacții clare şi a unui complex de măsuri clare din partea Guvernului şi a partidului de guvernământ vizavi de creşterea tarifelor la serviciile comunale de bază.

Partidul Socialiştilor cere convocarea imediată a şedinţei extraordinare a Parlamentului, audierea raportului prim-ministrului şi al ministrului responsabil de energetică pentru a elabora măsuri urgente de susţinere a populaţiei.

”Guvernul este obligat să îngheţe creşterea tarifelor printr-o decizie fermă. Din câte se ştie, în perioada pandemiei, cele mai liberale ţări din lume au aplicat aceste măsuri. Cabinetul de miniştri, preşedintele ţării trebuie să iniţieze negocieri directe cu producătorii şi furnizorii de energie electrică pentru a obţine reducerea preţurilor. Guvernarea este obligată să identifice fonduri şi să elaboreze mecanisme funcţionale de compensare a pierderilor financiare ale populaţiei, provocate de creşterea galopantă a costului vieţii”, se menționează în declarația PSRM.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?